De enige echte karpersessie blog

Inleiding

Ik Had in de zomer een toevallige ontmoeting aan het water met een sympathieke kerel.
Ik had hem al een tijdje beloofd dat we eens een sessie gingen vissen.
Het was al flink aan het afkoelen en toch wilde ik mijn belofte nakomen.
Ik belde hem woensdag op om te vragen of hij dat weekend tijd had voor een sessie. Al goed had hij tijd spijtig genoeg maar voor 1 nachtje maar dat zou ook wel lukken!..
Die avond ging ik nog snel naar het water om enkele stekjes aan te voeren.

Ik had gedaan met werken om 12u dus ik ging alvast naar het water, mijn maatje kwam tegen 18u.
Ik sleurde eerst al mijn gerief naar de stek, ik maakte mijn lijnen klaar, we gingen vissen in open water ver van obstakels dus ik koos voor een héél basic onderlijn en simpel 1 bolletje met een handje bolle verspreid erbij met de werppijp. We hielden de sessie op een heel klein watertje dus al die tam tam van voerboot en zodiac en dergelijke was zeker overbodig! Lekker ouderwets!

image-2016-02-28

Tegen 14u lagen mijn lijnen in het water, nog geen 10 minuten liep de eerste al af, na even drillen loste de vis, dju dat was spijtig maar toch een goed teken dat er vis op de het voer zat! Ik worp de lijn snel terug en voerde terug wat in de buurt van de lijn.

image-2016-02-28 (2)
Ik begon met het opzetten van mijn tent, deze stond nog niet half recht of de andere liep al snel af… en een mooie spiegel kwam goede dag zeggen! Opmerkelijk hoe snel het allemaal ging!

 

 

 

 

 

 

Hopla de lijn terug op zijn plaats en verder met de tent opzetten! Oke deze stond recht! eindelijk!
Dan al mijn materiaal in de tent.

 

image-2016-02-28 (3)En alles stond er nog niet in en er liep er weer eentje af, het was een stevige dril zoals de meeste drillen op dat water wel zijn! na 15 minuten was de vis klaar om geland te worden, de vis zwom in het net en de andere hengel liep weer af! hell yeahh!! wat was dat!.. Het zweet stond op mijn rug want daar stond ik mooi zonder schepzak want daar zat de eerste vis al in,… ik kreeg het dan met veel moeite toch klaar om de vis op de mat te krijgen en de andere te scheppen. Twee mooie schubbers op de mat! de eerste keer ooit dat ik 2 vissen te samen op de mat had! normaal nam ik foto’s met zelfontspanner maar ja 2 vissen op de mat, dat is toch niet zo simpel!

 

 

Ik heb mooi de karpers terug gezet, wat gevoerd op de stekken en dan eerst maar alles klaar gemaakt en alles op zijn plaats en de stekken wat rust gegeven zodat de vis er rustig op bleef liggen, na een uurtje rust op de stekken worp ik de lijnen terug op hun plaats. Deze keer duurde het iets langer. Een uur ongeveer, en een volle run weeral! Ik sloeg aan maar de vis was niet gehaakt. Spijtig! op naar de volgend!

 

Ondertussen was mijn maat er, hij installeerde zijn bedchair. We bleven deze sessie met mijn 2 lijnen vissen. Ik had hem gezegd dat de volgende run voor hem was, en ja dat was al snel zo! een mooie schub, niet groot maar hij was al tevreden en dat was het belangrijkste!

Rustig gingen we de nacht in. ik ving nog een mooie bolle spiegel in de nacht, een van de mooiste van het water vind ik persoonlijk!

image-2016-02-28 (4)
Vanaf dat het terug licht werd begonnen de runs terug te komen, de eerste miste mijn maat, tijd voor nieuwe haken zodat deze terug scherp zijn! en ja de volgende hong!! Jilmen beleefde de dril van zijn leven, tot we de massieve schub boven zagen komen! “Jep”zei ik. “Hoezo jep?” zei Jilmen waarop ik tegen hem zei “dat is jou nieuw pb!”

image-2016-02-28 (5)

Eens de bak van een vis op de mat lag besefte Jilmen pas dat hij zijn record verbroken had! 16,20KG schub. Hij was hier zeer blij mee!

 

 

 

 

 

 

Verder vingen we nog een paar kleine vissen dus onze sessie was zeker geslaagd!!

En mijn besluit!… September is de beste tijd van het jaar om veel en exclusieve vissen te strikken! Jilmen, proficiat met je nieuwe PB!

image-2016-02-28 (6)

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!!

Sander Verhoeven & Jilmen Nooyens

Latersss

Archief
Kalender
september 2020
M D W D V Z Z
« mei    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930