De enige echte karpersessie blog

Dag allemaal,

Ik had vandaag een dagje vrij, ik stond op schoof de gordijn open en zag dat het beter weer was dan voorspeld.

Het was mooi zonnig er rustig weer! Geknipt weer voor een leuk kort wintersessietje!
Ik nam snel mijn materiaal en stak het in de auto. Maar toen kwam het dillema… Waar ga ik heen voor deze paar uurtjes? Uiteindelijk had ik toch de keuze gemaakt een klein afgesloten watertje waar ik al een hele tijd niet meer was gaan vissen en ik dus ook niet op de hoogte was van de vangsten. Ik kwam toe en wandelde een stukje de oever af,… de zon scheen goed op het water en ik kon zo de bodem zien. Hmmm helder water, dat is niet zoals anders? De vis ligt stil er was geen enkele beweging op het water terug te vinden. Dat zal hier niet simpel zijn vandaag dacht ik! Ik reed met de trolly mijn materiaal naar de gekozen stek, ik besloot mijn linker hengel te vissen met een chodrig voorzien van een 12mm roze Candy Sectret pop-up en een foam  om de drijfkracht te versterken.

 

image-2015-12-08

Voor de rechter hengel knoopte ik een standaard rig met de anti eject haak maat 6 van pb. Als aas koos ik voor een 15mm Gaint Squid boilie met een half robin red pop-upje er op! Het zag er in ieder geval goed uit!image-2015-12-08 (1)

Ik worp de lijnen zorgvuldig op de gekozen plaats, ik voerde een boilie of 10 rond het haakaas. Ik nam mijn stoel en het afwachten kon beginnen!

Na een klein half uur kreeg ik een piep op de linker hengel, ik zag de top bewegen,.. na enkele seconde zakte de swinger tot op de grond en deze werd snel weer tot tegen de beetmelder getrokken! Ik nam de hengel op en dit voelde meteen lekker! Na een soepele dril kon ik een leuke spiegel in het net halen!

 

image-2015-12-08 (3)

Nadat ik deze mooie vis weer zijn vrijheid gaf maakte ik de hengel weer klaar en worp hem weer op hetzelfde plekje.

Ongeveer een uurtje later kreeg ik een volle fluiter op mijn rechtse hengel! Yes yes yes!! De vis kwam netjes mee tot op enkele meters van de kant hij flink tegen begon te werken.
Hij nam flink wat slip,.. wat een gevecht! Ik had de vis nog steeds niet gezien. Pas toen de vis dichter kwam zag ik dat het een prachtig gekleurd exemplaar was dat aan de Giant Squid niet kon weerstaan! 

image-2015-12-08 (4)

Niet meteen de grootste vis maar het is de schoonheid die telt!! Het was de eerste keer dat ik met de Bumbells aan de slag ging op dit water en het gaf meteen resultaat! En daar doen we het toch voor!

image-2015-12-08 (5)

Spijtig genoeg volgde er geen aanbeet meer! Maar met een voldaan gevoel keerde ik huiswaarts en kon ik deze vissen thuis toevoegen aan mijn fotoalbum!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog! Of tot aan de waterkant natuurlijk!

Groetjes Sander Verhoeven

Archief
Kalender
november 2020
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30